PSX_20190218_182709.jpg

JOGA VADBE

Vadbe se izvajajo v Ljubljani in Postojni - kje točno, pa najdeš pri vsakem posameznem opisu.

 

FLOW JOGA

Izvaja se: v Postojni in v Ljubljani

je vadba, ki se osredotoča na povezovanje diha z gibanjem. Drugo ime za takšen stil je tudi Vinyasa joga. Je stil joge, kjer se tekoče in dinamično prehaja med položaji, t.i. asanami, s poudarkom na zavedanju telesa, moči in gibljivosti ter hkrati vsebuje elemente hatha joge: dihalne tehnike oz. pranayame, poglobljeno relaksacijo in meditacijo.

- ZAČETNA (na urniku Flow joga) -

se osredotoča na osnove. Malce počasnejši tempo, naučimo se pravilnih naravnav v položajih. V posameznih položajih si vzamemo več časa. Vadba je primerna za vse, ki se prvič srečujejo z jogo in za tiste, ki želijo nežnejšo vadbo, ampak vseeno okrepiti in razgibati svoje telo in umiriti um.

- FLOW JOGA 2 -

je fizično malo zahtevnejša, tekoče prehajamo med asanami, preizkušamo naprednejše položaje in prehode. Za vse, ki jogo že poznate in si želijo novih izzivov in bolj intenzivno vadbo. Celotna vadba je poglobljena, tudi z dihalnimi vajami, relaksacijo in meditacijo.

PSX_20190309_104559_edited.jpg

AERIAL - UNNATA® - JOGA

Izvaja se: v Ljubljani in Postojni

Unnata je v svetu aerial vadb tista, ki ponuja pristno, avtentično jogo s podporo mehke tkanine - hamake (ang. hammock), s katero raziščemo, izboljšamo in poglobimo tradicionalne asane, tako v zraku, kot na tleh.

Hammock uporablja kot pripomoček za boljše razumevanje klasičnih položajev/asan in doda kanček akrobatskih veščin za mehke prehode med tlemi in zrakom.

Aerial Joga je fizično zahtevna, a dostopna skoraj vsem, saj se lahko zahtevnost prilagaja posameznikom. Primerna je tudi za začetnike v Aerial Jogi in jogi. Izkušnje s klasično jogo so zaželjene, niso pa pogoj.

Potrebujete oblačila, ki omogočajo gibanje, pokrivajo kolena in pazduhe ter nimajo zadrg ali drugih trdih in ostrih delov.

Obvezne prijave na: zivjo@jogaspolono.com

psx_20190828_124153.jpg

YIN JOGA

Trenutno jo na urniku najdeš v kombinaciji s Flow jogo - VIN+YIN joga

Yin Joga je stil joge, kjer je poudarek na pasivnih, statičnih položajih, ki jih držimo dlje časa, od 3 do 5 minut. Na ta način stimuliramo gosta vezna tkiva v sklepih in okoli njih – vezi, kite in mišične ovojnice – ki v bolj aktivnih stilih joge in ostalih športnih aktivnostih navadno ne prejmejo veliko pozornosti.


Ta stil joge povečuje gibljivost v telesu ter istočasno krepi vezno tkivo, kar zaščiti naše sklepe.

Med vadbo se popolnoma umirimo, pozornost pa usmerimo na zaznave in občutja, ki jih tako dolgo zadrževanje položajev zbudi v nas.


Yin Joga ni samostojna vadba, njen namen je dopolnitev drugih stilov joge in vseh ostalih aktivnih športnih praks – je druga polovica našim bolj aktivnim – yang vadbam.

PSX_20190127_002008_edited_edited.jpg