top of page
PSX_20190218_182709.jpg

JOGA VADBE

Vadbe se izvajajo v Ljubljani in Postojni - kje točno, pa najdeš pri vsakem posameznem opisu.

Vadbe: Classes

FLOW JOGA

Izvaja se: v Postojni in v Ljubljani

je vadba, ki se osredotoča na povezovanje diha z gibanjem. Drugo ime za takšen stil je tudi Vinyasa joga. Je stil joge, kjer se tekoče in dinamično prehaja med položaji, t.i. asanami, s poudarkom na zavedanju telesa, moči in gibljivosti ter hkrati vsebuje elemente hatha joge: dihalne tehnike oz. pranayame, poglobljeno relaksacijo in meditacijo.

- ZAČETNA -

se osredotoča na osnove. Malce počasnejši tempo, naučimo se pravilnih naravnav v položajih. V posameznih položajih si vzamemo več časa. Vadba je primerna za vse, ki se prvič srečujejo z jogo in za tiste, ki želijo nežnejšo vadbo, ampak vseeno okrepiti in razgibati svoje telo in umiriti um.

- NADALJEVALNA -

je fizično malo zahtevnejša, tekoče prehajamo med asanami, preizkušamo naprednejše položaje in prehode. Za vse, ki jogo že poznate in si želijo novih izzivov in bolj intenzivno vadbo. Celotna vadba je poglobljena, tudi z dihalnimi vajami, relaksacijo in meditacijo.

AERIAL JOGA

Izvaja se: v Ljubljani in Postojni

Aerial joga v svetu raznih aerial vadb ponuja pristno, avtentično jogo s podporo mehke tkanine - hamake (ang. hammock), s katero raziščemo, izboljšamo in poglobimo tradicionalne asane, tako v zraku, kot na tleh.

Tkanina se uporablja kot pripomoček za boljše razumevanje klasičnih položajev/asan in doda kanček akrobatskih veščin za mehke prehode med tlemi in zrakom.

Aerial Joga je fizično zahtevna, a dostopna skoraj vsem, saj se lahko zahtevnost prilagaja posameznikom. Primerna je tudi za začetnike v aerial jogi in jogi. Izkušnje s klasično jogo so zaželjene, niso pa pogoj.

Potrebujete oblačila, ki omogočajo gibanje, pokrivajo kolena in pazduhe ter nimajo zadrg ali drugih trdih in ostrih delov.

CORE FLOW

Izvaja se v Ljubljani

Core flow joga je dinamična oblika joge, ki temelji na Vinyasa stilu, vendar s poudarkom na krepitvi jedra telesa - vse plasti trebušnih mišic, hrbta in zadnjice. Telo se krepi od znotraj, močno jedro telesu daje oporo in kontrolo pri vsaki aktivnosti, ki jo radi počnemo in nas varuje pred bolečinami in poškodbami.

ANTISTRESS FLOW

Izvaja se v Ljubljani

Pusti ves stres in napetosti pred vrati našega studia in se nam pridruži na antistress jogi. Vsak dan se soočamo s stresom, tako v službi, kot na cesti ali pa doma, zato je potrebno, da si privoščimo nekaj trenutkov zase. Naše ure bodo prijetne in sproščene, na njih se bomo umirili z dihalnimi tehnikami ali tehnikami čuječnosti, s pomočjo joge bomo sprostili napetosti v telesu in uro zaključili z nežno vodeno meditacijo.

CREATIVE FLOW

Izvaja se v Ljubljani

Flow joga, pri kateri raziskujemo raznoliko gibanje telesa, drugačne in zanimive načine prehajanja med položaji, kot ste jih mogoče vajeni na klasični (flow ali vinyasa) jogi. Sekvence so daljše in bolj razgibane, bolj kot položaji sami, postanejo izziv prehodi sami po sebi. 
Namen takšne vadbe je uporaba in aktivacija vseh mišic telesa, tudi tistih, ki so pogosto pri jogi (ali drugih vadbah) pozabljene, uporaba celotnega obsega giba sklepov ter krepitve fokusa, saj ne predstavlja izziva samo našemu telesu ampak tudi možganom, saj morajo ves čas ostati aktivni in pozorni.
Kot je značilno za vse flow joge, tudi tukaj pozornost ves čas ostaja tudi na povezovanju gibanja z dihom, vključene so tudi dihalne tehnike ter začetna umiritev in končna sprostitev.

BALANCE FLOW

Izvaja se v Ljubljani

Je sproščujoča vadba joge, pri kateri umirimo svoj um in prebudimo in pregnetemo celo telo, ter zaplujemo skozi različne (nikoli enake) variacije Pozdrava Soncu, ki jih nadgradimo z zanimivimi tranzicijami in vajami za ravnotežje. Celotna vadba je strukturirana kot val, saj se začne na tleh, postopno dviga navzgor in se spusti spet na tla. Skozi vadbo nas vodi dih, ki je sinhroniziran z gibom, zato da se gibamo kar se da lahkotno, naravno in organsko. Težimo k temu, da se vadeči po praksi počutijo sproščeno, notranje uravnovešeno in da so zadovoljni s sabo.

bottom of page